Évszakok és növények Mallorcán

2010.05.21. 16:38 Barbibubu

Mallorcán a különbözõ évszakok teljesen érezhetõek, de nincs jéghideg tél hóval, faggyal és síkos utakkal. Legtöbb évben alig lehet havat látni. Minden új évben csak egyszer fordul elõ, hogy a síkságon megmarad a hó, a parton pedig soha. Az arabok által behozott datolyapálmák, ugyanúgy, mint a vadon növõ törpepálmák és kaktuszok éppen hogy eltudják a havat viselni.


Tehát nem csoda, hogy Mallorca télen is zöld, akkor is amikor a mandulafák, a platánok, a nyárfák és a legtöbb gyümölcsfák levélruháikat idõnként elhullajtják, úgy mint Közép-Európában.
A legtöbb növény és gyümölcs, amit Mallorcán találni lehet, bizonyos tájformákhoz és éghajlatövezetekhez van hozzászokva. A síkságon és a tengerpartokon más fajtájúak fejlõdnek, mint a hegységekben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: információ növények infó mallorca évszakok évszak 2010 növényzet hazsnos

A bejegyzés trackback címe:

https://mallorcaidojaras.blog.hu/api/trackback/id/tr892021082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása